Skip to main content

Valgkampen er ikke forbi før den sidste plakat er taget ned

009Valgkampe i Danmark starter for alvor når plakaterne kommer op i lygtepælene. Man må hænge op ca. 3 uger inden valgdatoen, som svarer til den korteste periode, som et valg kan udskrives indenfor.

024-001 25. - 24. maj 010

Det er hektisk natteroderi, især når det er Folketings- eller kommunalvalg, hvor der er mange kandidater og derfor reel kamp om de gode pladser i lygtepælene.

005

Det er lidt mere afslappet med EP-valget, hvor vi kun var små 100 kandidater, derfor kunne vi strække opsætningen over lidt længere tid.

25. - 24. maj 003

013

Plakaterne skal også ned igen. Det går heldigvis hurtigere fordi det er også lidt sværere at få folk med på legen til at hjælpe med at tage dem ned efter 3 ugers valgkamp, men heldigvis er de fleste med til også at tage dem ned.

003

004

003

Plastikstrips skal man huske at få med, så de ikke ligger i naturen, og de kan lægges til plastgenbrug.004

 

Når de er nede sorteres plakaterne efter hvor hårdt medtagne de er, fordi hvis man kan så genbruges de til næste valg.

plakatnedtag 001

Det er et stort logistisk arbejde at få organiseret opsætning og nedtagning, men i det store hele er det lykkedes, og i går efter fristen på en uges tid hang der kun enkelte af mine plakater oppe endnu. De kunne vist tælles på maks en hånd eller to, og dem vi kender til er enten nede nu eller kommer det. Derfor særligt irriterende, at DR kunne finde en af dem til deres indslag i 18.30 TV-avisen. Men godt at vi bliver holdt i ørerne, fordi valgkampen er ikke slut før vi har ryddet op efter os.

Screenshot from 2014-06-04 04_27_04

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *