Skip to main content

Indflydelse bedst gennem åben dialog

magnifying glass money

Regulering af internettet og vores digitale rettigheder er et emne, som jeg skriver meget om, særligt har jeg indenfor de sidste måneder skrevet om netneutralitet, som er et vigtigt politisk spørgsmål om hvordan vi skal regulere telemarkedet for at sikre lige adgang i en kompliceret konkurrencesituation.

Det er ikke kun indenfor netneutralitet, at jeg har set fænomenet med lukkede svar på mine offentlige udmeldinger eller ReTweets, men særligt slemt indenfor netneutralitet.

Lobbyisme, stalker, blackmail

Det gør jeg åbent på sociale medier og især Twitter, hvor jeg har en livlig diskussion med aktører fra teleindustrien, politikere, netkommunister, IT-nørder, NGO’er, og forskere. Men jeg får også lange, nedladende og belærende svar tilbage på min email.

Både tonen og kommunikationsformen gør, at jeg finder det vanskeligt at have tillid til afsenderen. Jeg foretrækker at tage drøftelsen i det offentlige rum med mindre der er helt særlige forhold, der taler imod.

Argumenter, som har tyngde, kan tåle at se offentlighedens lys.

Godt råd til lobbyister
Har du planer om at forsøge at influere min mening om et emne, så er det ikke vejen frem at afsende en monolog privat på email. Derfor tag en debat åbent med mig på de kanaler, som jeg bruger. Efterfølgende kan vi tale om at mødes til en kop kaffe. Lukket kommunikation svækker dine argumenter. Derfor bliver det meget sværere at overbevise mig om dine argumenter.

åbenhed, lobbyist

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *