Snyd for at få CPR eller for at omgå stive boligregler?

Green Card Party -  Flickr cc Bryanesque

Green Card Party – Flickr cc Bryanesque

 

Jyllands-Posten har idag en artikel,”Udlændinge snyder sig til cpr-numre”, hvor de har fået Martin Henriksen og Tine Bramsen til at tordne mod udlændinge. Ikke noget som falder dem svært. Men gad vide om de har haft mulighed for at sætte sig ind i substansen inden de udtalte sig? Selvom Martin Henriksen tidligere har sagt, at “hvis det stod til ham, skulle greencard-ordningen helt afskaffes”

 

Jeg har ikke adgang til den lukkede Facebook gruppe, men det har JP fået sig. Derfor er det svært for mig at bedømme nøjagtigt hvad som finder sted i gruppen. Selvfølgelig skal man ikke snyde. Heller ikke når det gælder CPR-registeret.

 

Men når jeg læser Jyllands-Postens artikel så virker det mere som folk, der har ret til at få et CPR-nummer udover, at de ikke har adgang til en bolig, som opfylder lovens krav. Det vil sige, de snyder med boligkrav, men

 

Måske skulle man løsne op for boligkravene fremfor at anklage folk for at snyde for at få et CPR-nummer, når de har levet op til kravene om uddannelse, sprogfærdigheder, arbejdserfaring, tilpasningsevne, alder og at man beviseligt kan forsørge sig selv det første år. Se mere om kravene hos NyiDanmark.

 

Vi skal stadig beskytte folk mod udnyttelse og dårlige boligforhold, men måske skulle man være mere realistisk med boligkravene i hvert fald i en periode.

 

I foråret var der også fokus på Green Card ordningen. Hvordan de højtuddannede folk under Green Card ordningen var skuffede efter måneder med ufaglært arbejde. Jeg er enig i at se på forbedringer af GreenCard ordningen, men for at få den til at fungere bedre, så dygtige folk kommer til Danmark og finder arbejde indenfor deres felt.

 

Vi skal have ordninger og et arbejdsmarked, som giver muligheder for dem som vil arbejde. Udlændinge på GreenCard ordningen, som har valgt Danmark, viser mere villighed til risiko og arbejde udenfor deres felt end de mere heldige danske højtuddannede, som kan gå fra eksamensbordet ud til dagpenge i 4 år. Lad os i det mindste vise dem respekt i stedet for at anklage dem for at snyde og fuske for at komme til Danmark ved første mistanke. Ellers skal det nok blive svært at lokke kvalificeret arbejdskraft til Danmark.

Kategori:

Efterlad en kommentar