Hvad er det Folkebevægelsen og Rina Ronja Kari vil i EU og hvordan vil de opnå ting som netneutralitet, miljø og forbrugerbeskyttelse uden EU?

vind bøje

I dag modtog jeg Forbrugerrådet Tænk har lige udgivet en spidskandidattest på spørgsmål, som de finder vigtige. Her er netneutralitet, et af dem.

For mig er EU et redskab, som kan bruges til at sikre netop ting som netneutralitet, og beskyttelse af vores private data, eller beskyttelse mod global opvarmning og mod farlige kemikalier i vores produkter og natur. Vi skal holde op med at sige nej eller ja. Holde op med mere eller mindre. Starte med at sige hvad vi vil.

Folkebevægelsen og Rina Ronja Kari var den 3. april i Strasbourg og Bruxelles, enormt glade for EU’s regulering, som sikrede netneutralitet, som vi nok ikke ville have fået igennem det danske Folketing.

I Tænks test den 15. april mener Rina Ronja Kari, at det skal EU ikke blande sig i, fordi det kan Danmark (og hvilken hær?) godt klare selv. Bare fordi det er EU, som står for reguleringen. Det viser Folkebevægelsens problemer med EU samarbejdet. Kritiserer, kritiserer og kritisterer, indtil vupti når resultaterne viser sig, så er det Folkebevægelsen, som har klaret sagerne nede i EU.

Tilbage til testen, spørgsmålet lyder:
Internetudbyderne skal have mulighed for at tage et ekstra gebyr for at formidle tjenester så som Skype, Facebook og ooVoo (video chat). Dette skal EU ikke lovgive om.

Svarene lyder:

Dig: Helt uenig. – Da der ikke skal gives køb på netneutraliteten for hvad der ikke er specifikke, teknisk begrundede specialtjenester (og helst slet ikke).

Rina Ronja Kari: Helt enig

“EU skal ikke lovgive om det. Og derudover skal det ikke være i orden med et ekstra gebyr fra internetudbyderne for at bruge nogle tjenester.”

Rina udtalte sig som EP-medlem* i pressemeddelelsen fra Folkebevægelsen, som følger:

“- Hvis EU-kommissionen får sin vilje, så skal televirksomhederne og internet udbyderne have mulighed for at bestemme, hvad vi som forbrugere har adgang til på internettet.

“- Derfor er jeg enormt glad for at EU-parlamentet i dag har vedtaget de ændringsforslag, jeg har været med til at stille om at beskytte net neutraliteten og sikre at televirksomhederne behandler al internet data og content på lige vilkår og uden unødig diskrimination.”

Jeg synes, at Rina og Folkebevægelsen skal tale mere om hvad de vil i Europa-Parlamentet udover at være “vagthund” – ligesom os andre – fremfor at forplumre tingene med at sige det skal EU ikke blande sig i, det skal EU ikke blande sig i, det skal EU ikke blande sig i. Uanset om EU er det eneste forum, hvor vi kan få de ting, som vi ønsker gennemført.

Jeg vil sikre et frit og åbent internet. Jeg vil have reform af ophavsretten, så vi ikke skal downloade film, serier og musik ulovligt eller mødes af barrierer på det “indre” marked, som ikke er så indre, når det er digitalt. Jeg vil sikre dig kontrol med dine private data. Det kan jeg ikke i København og på Christiansborg. Det kan jeg i Europa-Parlamentet.

—-
*Rina er nede som parlamentariker her et par måneder inden valget, hvis man er lidt kynisk (det kan jo hænde for selv den bedste), så hjælper det jo en ukendt kandidat, at man skrive EP-parlamentariker optil valget, og dermed underforstået smykke sig med det arbejde som forgængeren havde udført. Ingen kender jo alligevel vores medlemmer af Europa-Parlamentet… Jeg blev spurgt i sidste uge om Lone Dybkjær stadig sad i Parlamentet og er endda blevet spurgt om jeg allerede var medlem.

Efterlad en kommentar