Skip to main content
rishabh-varshney-bt41lw9i6Kc-unsplash

Privatliv under Corona: At beskytte både helbred og privatliv?

Overvågning og sundhed

Regeringer og myndighederne verden over leder højt og lavt efter måder at inddæmme smitten med Covid-19. Flere steder – blandt andet i Norge – arbejder man på at lancere digitale løsninger, der skal komme virussen til livs. De norske sundhedsmyndigheder –  Folkehelseinstituttet – arbejder på at udvikle en app, der skal tracke nordmændun og opspore smitte. Bliver man smittet, orienterer appen dem, man har været været i nærheden af i indenfor de seneste to uger. Det er frivilligt, om man vil bruge appen.

I går aftes mandag fortalte Mette Frederiksen, at man også barsler med en app efter norsk forbillede til Danmark.

Selvom tanken er fin, er det alt andet lige overvågning. Initiativet er blevet bredt kritiseret i norske medier. For selvom måske det kan være en del af kuren mod pandemien, skal det gøres ordentlig. Vi skal ikke opbygge et centralt register af personlige oplysningerne. Borgeren har ret på anonymitet. Og vigtigst af alt, så må ikke blive en glidebane. Appen må ikke lede over i andre former for overvågning. Der skal være klare linjer for, hvilke beføjelser myndighederne har – og ikke har.

Jeg tror på, at teknologi kan hjælpe os igennem den her krise. Både når vi arbejder hjemme, bliver fjernundervist og til at stoppe smittespredning. Men i alle henseender skal det gøres ordentligt.

Snak med liberale unger om privatliv i en Corona-tid

I morgen, onsdag d. 7. april fra klokken halv ti til halv elleve, deltager jeg i European Liberal Forums event “Liberties in Lockdown – Is your data going viral?”, hvor vi netop skal diskutere, hvordan teknologi både kan være en stor hjælp i krisetider, men også misbruges i de forkerte hænder.

Jeg håber, I vil se med!

corona, coronavirus, covid 19

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *