Ja tak til samarbejde med Mellemfolkeligt Samvirke mod skattely. Men Danmark kan ikke handel alene og mærkelig kampagnestil.

Kære Mikkel og Nils hos Mellemfolkeligt Samvirke​

Først stor støtte til jeres kampagne mod skattely. Jeg har været medlem af Mellemfolkeligt samvirke siden 1998, og var med på skattely-kampagnen op til EP-valget.

Men men kunne I ikke have spurgt mig om jeg ville støtte den inden I opfordrer folk til at sende mig mængder af mails?

Selvom jeg selvfølgelig er glad for at få deres mail foræret… Det er også super med et kort med navne på folk, som jeg er enig med. Jeg ved ikke lige om det var det som var meningen med kampagnen, hvis det var så skal jeg vidst lige tale med dem der sidder i MS-Rådet.

Kampen mod skattely er ikke en som Danmark kan kæmpe alene. Det skal gøres i samarbejde med de andre EU-lande og heldigvis med “#Luxleaks” afsløringerne, så er Kommission med Vestager i gang – på trods af dens EPP/Konservative ledelse – med at gøre op med uretfærdige skattepraksis.

Derfor forstår jeg ikke jeres forslag om at jeg som folketingsmedlem skal “støtte, at der senest 100 dage efter valget fremsættes et forslag, som har til formål at stoppe virksomheders brug af skattely”

Til gengæld vil jeg love, at jeg gang på gang på gang vil arbejde for at lukke for smarte skattefiduser, sikre fælles EU-regler sådan at vi får lukket skattesmuthullerne og aftalerne om skatteundtagelse, sikre ordentlige regnskabsregler så overskud ikke pludseligt forsvinder. Det er mere komplekst en symbol-lovgivning efter 100 dage. Det kræver mere end 100 dages indsats. Det kræver 4 år og 4 år til. Det kræver europæisk samarbejde. Det kræver internationalt samarbejde.

Endelig skal vi ikke lave nogle events sammen, hvor vi kan se på hvad der skal ske internationalt? Der er flere organisationer og politikere, som jeg er sikker på vi kan få med.

Mvh Karen

PS undskyld det blev lidt langt. PPS hvis I har noget bedre konkret som jeg kan gøre andet en at støtte et forslag, som I ikke har defineret, så sig til. Jeg skriver også gerne på et beslutningsforslag sammen med jer, hvis vi kan se på nogle konkrete ting som skal ind i det.

Kategori: , ,

Efterlad en kommentar