Ja til et EU med mere demokratisk kontrol
Jeg har underskrevet Europæisk Ungdom og de europæiske føderalisters valgløfte for EP-valget 2014. Jeg er vel så en føderalist. Føderalisme ikke vejen til Europas forenede stater. Medlemsstaterne skal stadig eksistere og have den selvstændige indflydelse, som de har som nationer udover antallet af deres indbyggere eller overfladeareal, men der skal også eksistere et mere demokratisk Europa, hvor EU-parlamentet har mulighed for at sikre åbenhed omkring beslutningsprocesserne. Føderalisme er et EU, som fungerer. Mere åbent og mere transparent.
Politikere skal holdes til ansvar. Politikere skal leve op til krav om åbenhed. Politikere skal holdes til regnskab for deres valg overfor deres vælgere. Ellers vælger de den nemme løsning bare at lave aftaler bag lukkede døre.
Frustration over dansk EU-debats fokus på “mistet” dansk suverænitet ved internationalt samarbejde
Løftet underskrev jeg egentligt allerede den 23. april, efter to paneldebatter i træk, hvor føderalisme blev udråbt til det værste en europæisk kandidater, men har først uploadet det idag efter endnu en gang at skulle ud og forsvare hvorfor Danmarks interesser varetages bedre i et internationalt forpligtende samarbejde end ved at stille os udenfor.
Det er nok. Nu må det slutte. Hold op med at tro at Danmark kan det hele selv. At vi alene vide. At vi kan selv. Ihh hvor vi gungrer med vores forbehold og parallelaftaler, som kun fungerer fordi de andre europæiske lande stadig gerne vil have os med.
Skyl blåren ud af øjnene. Se virkeligheden i øjnene. Vi har brug for Europa, fordi det gør Danmark stærkere. Hvis vi passer på Danmark i EU, er det fordi vi passer bedst på Danmark i EU. Ikke fordi vi beskytter Danmark mod EU, men fordi EU giver Danmark redskaber, som vi ikke ville have alene.
Her er min kommentarer til min underskrift af valgløftet, som lægges op på websitet, formentlig senere idag:
Føderalisme er nærdemokrati. Et Europa og en Eurozone, som fungerer og holdes ansvarligt overfor sine borgere på alle niveauer. Styrkelse af eurozonen, så den og vi kan komme ud af krisen. Europas udenrigs- og forsvarspolitik skal styrkes så vi kan forsvare europæiske demokratiske værdier i verden.
Europe needs a stronger union with democratic control. Leaving it up to the memberstates removes democratic and legal control of the agreements they have entered into. Parliamentary control both national and European can ensure openness and transparency. The eurozone needs a reform, so we can get ourselves out of this crisis and the next one. The EU needs to be able speak strongly and with one voice in order to promote European values of democracy and respect of human rights in the world.
demokrati, eu, europæer, Federalsim, føderalisme, international, KarenEP