Skip to main content

Er LGBT og andre menneskerettigheder i fare med et ja! 3. december?

eu regnbue
Nej. LGBT rettighederne er blevet bedre i alle lande der er kommet med i EU. Se ILGA Europe’s oversigt over regnbue Europa. Menneskerettighederne er ikke i fare pga. et ja den 3. december. Ja vi skal samarbejde med andre landes politi og anklagemyndigheder, men ift. slet ikke at være med i det retlige samarbejde i EU, så er det en risiko, som jeg gerne tager.
 
Enhedslisten som påstår at menneskerettighederne bringes i fare er det samme parti, som har talt imod, at EU indgår samarbejde med Ukraine, Georgien og Moldova (Se Nikolaj Willumsens ordførertale ved debat om Danmarks tiltrædelse af associeringsaftale med Georgien, Ukraine og Moldova). Et samarbejde, som netop forbedrer menneskerettighederne i de tre lande.
 
Rettighederne for mennesker, forbrugere og de små er blevet bedre med EU. De store selskaber skal nok klare sig uden fælles regler, men vi har brug for stærke fælles regler og stærke politikere til at opretholde dem for at staterne og os borgere kan stå imod de store selskaber. Se på hvad Margrethe Vestager har kunnet gøre i EU imod Google, Amazon og den massive skatteunddragelse som regeringerne i Luxembourg, Irland og Nederlandene har ment var ok, men som betød at de stjal skattebetaling fra andre EU-lande.
 
Med et nej den 3. december svækker vi dansk deltagelse i EU. Med et ja den 3. december giver du mulighed for Folketinget at vælge hvad vi skal være med i af forslag som kommer fra Kommissionen på det retlige og indre område. Derfor så får Danmark den luksus at kunne vælge fra, hvis vi ikke ønsker at være med.
Derfor stem ja! for menneskerettigheder for alle i Europa.

Comments (3)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *