Event: Den Digitale Agenda i Europa

Jeg glæder mig fantastisk meget til diskutere den digitale agenda i Europa den 27. februar 2020, hvor jeg byder Henrik Chulu, Emma Holten og Jillian C. York velkommen i Europa-Huset i København. Diskussionen bliver på engelsk.

Europa står overfor to udfordringer de kommende år: klima og regulering af digitaliseringen.

Er de digitale platforme ven eller fjende? En ting er sikkert: I den kommende tid står vi overfor en gigantisk udfordring med at sikre, at det ikke er tech-giganter, der lægger rammerne for vores demokrati og forståelse for sand og falsk information.

Mens censur og kontrol af information engang var noget vi udelukkende frygtede på regeringsniveau, er det i dag også de store virksomheders kontrol og magt, vi skal tage højde for. De digitale giganter har økonomi på størrelse med mellemstore nationer og har en dominerende position i vores infomationssamfund.

Opgaven med at sikre bedre regulering ligger hos beslutningstagerne. I EU tager Kommissionen hul på arbejdet i næste uge med lanceringen af Kommissionens udspil for en europæisk datastrategi, kunstig intelligens hvidbog, og en kommunikation om Europe fit for the Digital Age.

Hvilke ønsker og forventinger har aktivister, journalister og organisationer til den digitale regulering? Hvilken rolle kan aktivister, journalister og organisationer spille?

TILMELDING PÅKRÆVET VIA BILLETTO

Kategori: , , ,

Efterlad en kommentar