Træerne er væk! Skamfering af Vigerslev Alle ved Enghave Station.

IMG_0703Dumme Banedanmark. Det er ikke en park. Det er ikke et fint kvarter. Det er på kanten af byen. Af beboelse. Der hvor byen ånder. Der hvor byen har kant. Ingen råber rigtigt op. Men øv. Så blev det lidt fattigere. Lidt kedeligere.

Jeg ventede på bus 1A på vej på arbejde torsdag sidste uge så jeg, at de var ved at fælde nogle træer på hjørnet af Vigerslev Alle og Enghavevej. Hvad jeg ikke vidste var at de havde tænkt sig at fælde alle træerne undtagen ét.

Jeg var ved at gå i seng ved midnat søndag nat, da jeg hørte høj motorstøj. Lød enten som borede knallerter eller motorsave… Motorsave midt om natten? Den måtte jeg længere ud på landet med tænkte jeg. Da knallerterne havde larmet i en halv times tid og klokken nu var 00.30 tænkte jeg det var alligevel utroligt. Jeg bor op mod Carlsbergbyen som er en stor byggeplads, et baneterræn og Vestre Kirkegaard. Så jeg endte med at ringe 114 hvis nu der var nogen som var i gang med noget (larmende) hærværk.

Den tålmodige og flinke politimand forklarede mig at det var rigtigt nok motorsave – og ikke knallerter og det var Banedanmark, som var igang med at beskære træerne så grene ikke kom i vejen for togene eller faldt ned ved storme. Arbejdet skal foregå om natten, da man skal slukke for strømmen. Irriteret over at Banedanmark ikke havde overvejet at give de lokale beboere besked gik jeg i seng.

I aftes da jeg kom hjem så jeg at der ikke var tale om en beskæring af træerne, men total fjernelse af enhver plantevækst over græsstrå.

Jeg forstår godt, at man vil sikre togene mod stormskader (lidt sent for efterårsstormene her først på vinteren) sådan, at vi kan have en stabil jernbanedrift.

Der har været træer og buskads langs banerne der i de sidste mellem 30 go 100 år. Godt nok har der været store storme de sidste par år, men hvorfor ikke bare tynde ud og fjerne de største og de farligste træer. Hvorfor fælde alle træerne totalt? Hvorfor ikke bevare et forholdsvist tæt buskads, der kan give lydisolering imod at lyden både fra tog men også fra bilerne på vejen kastes op mod muren, som er tætteste nabo på den side, og visuelt forskønner området.

Hvorfor ikke informere brugerne af togene om det på/ved stationen. Hvorfor ikke informere naboerne når man fælder træer ml. kl. 00 og 02 el senere om natten.

Jeg ved stadig ikke hvorfor træerne er blevet fældet. Har nogle kvalificerede gæt. Men ingen information fra Banedanmark. Jeg kan – og de fleste kan acceptere meget hvis jeg får en ordentlig forklaring om hvorfor det er nødvendigt.

Inden til da vil jeg fortsætte med at kaste ordbogens værste gloser efter Banedanmark og deres had mod træer. De træer de fælede var de ældste og største i den lille del af byen. Det tror man måske ikke betyder så meget, men det gør det for os som bor og færdes der – og det gør det for f.eks. gråpurvene, som lever inden for 1 km fra hvor de bliver født. Der er sikkert mange andre fugle, smådyr og insekter, som har fået raseret deres bosted. Byen er blevet et fattigere sted.

15740513297_5237fa81a9_o

Kategori: ,

Efterlad en kommentar