Valg til Europa-Parlamentet 2014

foto af ncaranti fra flickr (cc) attribution / non-commercial

Siden 1979 har vi kunnet stemme direkte på vores medlemmer af Europa- Parlamentet hvert femte år. I 2014 er der valg til Europa-Parlamentet mellem den 22. og den 25. maj 2014. Tidspunktet er fremrykket efter ønske fra Europa-Parlamentet, da det sædvanlige tidspunkt i juni ligger oven i nationale helligdage i en række europæiske lande.

Danmark har 13 af pladserne i Europa-Parlamentet. Ved valget i 2014 vil antallet af pladser i parlamentet blive reduceret til 751 som følge af Lissabon-traktaten.

Hvis du vil læse mere om antallet og fordelingen af pladserne mellem EU-landene, så prøv også at se på siden om det hos Folketingets EU-oplysning.

De partier, som man kender fra Folketinget, men også den tværpolitiske Folkebevægelsen mod EU støttet af Enhedslisten, som ikke selv stiller op, forventes at opstille kandidater til Europa-Parlamentsvalget. Junibevægelsen nedlagde sig selv i 2009.

Jeg er en del af kandidatfeltet på 7 kandidater for Det Radikale Venstre. Vi er et stærkt hold, som jeg glæder mig til at arbejde sammen med og føre valgkamp med.

– foto af ncaranti fra flickr (cc) attribution / non-commercial –

Karen på Twitter